Dobrá Vinice


Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích.

Skrýt filtry
  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductIsEnoteka
  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductIsNew
  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductLastBottles
Druh vína





  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductType
Zbytkový cukr



  • Více Méně voleb zbytkový cukr
Odrůda




























  • Více Méně odrůd
Vinařství





























  • Více Méně vinařství
Jakost
















  • Více Méně voleb pro jakost
Ocenění








  • Více Méně ocenění
Ročník
















  • Více Méně ročníků
Zobrazit produkty

Charakteristika vinařství

Základní principy vinařské filozofie ve vinařství Dobrá Vinice, tak jak je prezentuje sklepmistr Petr Nejedlík:

VINICE:
- Nepoužíváme širokopásmovou chemii.
- Používáme preparáty na bázi biologické ochrany
a přírodních produktů, (+kopřivy, přesličky apod.).
- Hnojivo je stoprocentně organické (koňský a kravský hnůj) a minerální.
- Práce s révou a s hrozny probíhají pouze ručně.

HROZNY:
- Sběr hroznů provádíme pouze ručně.
- Redukujeme úrodu pod 50 hl moštu/1 ha.
- Lisujeme převážně celé hrozny.
- K hroznům ani do moštu nepřidáváme žádnou chemii.

VÍNO:
- Při kvašení a zrání vína nepoužíváme žádné chemické látky, ani síru.
- Používáme pouze přírodní kvasinky z našich vinic.
- Používáme nové dubové sudy, pro ideální zrání vína.
- Kyselinu jablečnou odbouráváme biologicky, J-M kvašení.
- Víno ovlivňujeme pouze fyzikálně.
- Víno nefiltrujeme.
- Lahve leží v ideálních podmínkách našich pískovcových sklepů.


O kvalitě vína ve vinařství Dobrá Vinice:

Hrozny jsou lisovány převážně vcelku (i se stopkami), tím je dosaženo delikátního charakteru moštu v podstatě bez nežádoucích kalových příměsí.

Vína kvasí na vlastních kvasinkách z vinice. Převážně kvasí a zrají v nových dubových sudech o objemu 230 a 470 litrů z francouzského (85%), slavonského a rakouského dubu (proč používat nové dubové sudy viz. dále).

U vín je biologicky odbourána jablečná kyselina, která je nestabilní a neprospívá lidskému organizmu.

Vína nejsou filtrována, nebo velice šetrně (pouze mechanicky) a obsahují pouze velmi malé množství síry (SO2).

Vína kvasí při nízkých teplotách a po nalahvování jsou uložena v ideálních podmínkách pískovcových sklepů v Novém Šaldorfě.


Zrání vína v nádobách Qvevri

Qvevri jsou hliněné nádoby bez glazury, určené pro kvašení a dlouhodobé ležení vína na slupkách. Nádoby bez glazování přirozeně dýchají a jemně okysličují víno. Tím probíhá ideální zrání a stabilizace vína. Nádoby je třeba zakopat do písku.

Takto vyrobené víno patří samozřejmě k dražším, a proto jej nemáme v běžném sortimentu našeho e-shopu. V případě zájmu jej však pro vás můžeme obstarat, jako vždy za cenu jako u vinaře. Kontakt: objednavky@vinotrh.cz nebo tel. č.: 727 876 093.
Vinotrh

POTVRZENÍ VĚKU

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.
Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.
ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.