PARTILIA


Malé přátelské vinařství Jiřího Kuchaře a Antonína Novotného
najdete téměř na konci sklepní uličky ve Chvalovicích.

Název vinařství PARTILIA odkazuje ke vznešené císařské lípě, která roste před sklepem toho vinařství. Název je kombinací latinských slov „u lípy“. Vína vyrábí z vlastních i koupených hroznů v miniaturních partiích po 300 až 500 kusech ve třech různých řadách, jež jsou označeny DEN, VÍKEND A SVÁTEK.

Mladí vinaři se vždy snaží dělat jen taková vína, která maximálně respektují původ a stav hroznů, s důrazem na zachování kvality během celé výroby.





Skrýt filtry
  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductIsEnoteka
  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductIsNew
  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductLastBottles
Druh vína





  • Více Méně Vinotrh.Filter.MoreFilters.ProductType
Zbytkový cukr



  • Více Méně voleb zbytkový cukr
Odrůda




























  • Více Méně odrůd
Vinařství





























  • Více Méně vinařství
Jakost
















  • Více Méně voleb pro jakost
Ocenění








  • Více Méně ocenění
Ročník














  • Více Méně ročníků
Zobrazit produkty

Charakteristika vinařství

Jiří Kuchař a Antonín Novotný jsou dva obyčejní kluci, jeden z Chvalovic a druhý z Dyjákoviček, jižně od Znojma. Dva kamarádi, pro něž je víno součástí života, se po několika večerech a společně vypitých lahvích rozhodli, že ve svém volném čase budou naplno pracovat na tom, aby se o svá vína a radost z nich mohli podělit s lidmi, kteří o to budou mít zájem.

Cílem mladých vinařů je vyrábět jen taková vína, za kterými si plně stojí. „Víno děláme naplno. Občas s hlavou v oblacích, ale vždy pevně nohama na zemi. Jsme přesvědčení, že se nikdy a před nikým nemusíme stydět je nabídnout k ochutnání,“ říkají.

Vína se rozhodli vyrábět ve třech řadách – Den, Víkend a Svátek. Každá řada je jiná a vína v nich se liší, a to především původem a vhodností hroznů pro konkrétní víno, dále pak stylem výroby jednotlivých řad.
Hrozny pro vína lehčího typu pochází z jejich vlastních záhumenkových vinohradů z Chvalovic a Dyjákoviček, o které se sami starají. Při samotné výrobě pak u těchto vín preferují ušlechtilou kulturu kvasinek s využitím moderních výrobních postupů, díky čemuž následně vznikají příjemná a ne příliš složitá vína s nízkým obsahem alkoholu a líbivým aroma.
U vín z hroznů zakoupených u profesionálních producentů převážně z integrované produkce se naopak snaží volit takovou výrobní technologii, která neruší a nemění kvalitu a původ suroviny a ubírá se spíše tradičními cestami, jako je např. prodloužení doby ležení na jemných kalech či využití dřevěných sudů za účelem získání plnějších a charakternějších vín.






Vinotrh

POTVRZENÍ VĚKU

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.
Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.
ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.