Charakteristika vinařství
Vinař a majitel vinařství Lukáš Kovalský se tím přihlásil k bohatým místním tradicím, ze kterých si vybírá to nejlepší - viniční tratě odrůdy i metody výroby vína. Lukáš Kovalský získal jako absolvent střední zemědělské školy se specializací na vinařství zkušenosti na různých stážích v sousedním Rakousku.
Filozofií vinařství SIMENON je přistupovat k vínům co nejšetrněji, a zároveň nabídnout vína nejvyšší kvality. S roční produkcí do 5000 litrů se řadí do kategorie malovinařství. Důraz je především kladen na zpracování hroznů a ošetření rmutu. Vína uvádí toto vinařství na trh jako moravská zemská vína, kde však hrozny dozrávají při sklizni výběrů a cukernatost dosahuje přívlastkových hodnot. Vzhledem k tomu, že vinařství SIMENON zpracovává menší produkci, se může plně věnovat všem vínům tak, aby zachovala plnou chuť, charakter a terroir jednotlivých odrůd.
Vinařství SIMENON vyrábí vína z hroznů vypěstovaných na atraktivních viničních tratích Znojemské vinařské podoblasti, jako je U Sv. Urbana nebo Vinná hora ve vinařské obci Vrbovec.