




 |
|
Muškátovo melounová tříšť
Potřebujete:
1 šálek Muškát Moravský 2018, Modrý sklep + další na servírování
6 šálků kostek sladkého a šťavnatého melounu bez jadýrek
¼ šálku cukru
2 lžíce citronové šťávy
Mátovo-limetkové Prosecco
Na 4 sklenky otřebujete:
500 ml Prosecco DOC extra dry, LAHOFER.it
2 limety
hrst mátových lístků
1 polévková lžíce bílého cukru
4 plátky salátové okurky
ledová tříšť
Lesní ticho
Potřebujete:
Zweigeltrebe rosé 2018, Vinařství ŠPALEK
borůvkový džus
kostky ledu
perlivá voda
borůvky na servírování
Mimosa
Potřebujete:
Znovín Classic Sekt Brut, Znovín Znojmo
pomerančový juice
kostky ledu
Frizzante na ledu
Potřebujete:
Frizzante 2018, Vinařství SIMENON
led nebo ledová tříšť
drobné červené ovoce na dozdobení
Sangria
Potřebujete:
Frankovka 2017 mzv, Vinařství Regina Coeli
2 zralé broskve
šťáva ze tří pomerančů
šťáva z jednoho citronu
2 vrchovaé lžíce cukru
2 lžíce vody
-
-
-
-
|
|
Kostky melounu zbavené jadýrek rozmixujte a nalijte do širší nádoby. Přidejte cukr, citronovou šťávu a 0,75 l lahev polosladkého vína odrůdy Muškát moravský. Vše promíchejte a dejte na 2 až 3 hodiny do mrazáku. Průběžně míchejte, aby se se netvořily velké dílky ledu. Variantou je smíchat rozmixovaný meloun rovnou s ledovou tříští a vychlazeným vínem. Tříšť naservírovanou do širokých sklenic přelijte půl deci muškátu.
Můžete použít i jiná polosladká až sladká vína, např. Solaris, Hibernal, Tramín nebo Pálavu.
zdroj: thekitchenismyplayground.com
Okurka nemůže v receptu ze Znojma chybět! K tomu osvědčená kombinace máty a limetk, která dodá Proseccu letní švih. Připravte si džbán. Limety vymačkejte a šťávu společně s cukrem rozmíchejte ve džbánu. Lístky máty nasekejte nahrubo, aby pustily vůni, ale nepletly se při pití do úst. Do džbánu dejte ledovou tříšť, mátu, plátky okurky a vše přelijte vychlazeným Proseccem. Tu svěžest si zamilujete!
zdroj: iPrima Fresh
Dle četnosti sdílení na internetu jde o jeden z nejoblíbenějších vinných drinků. :) Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek, ostružin nebo jiného drobného lesního ovoce, jehož chuť je typická pro odrůdu Zweigeltrebe. Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť, která vám dodá klid a pohodu.
zdroj: český internet
Typický americký koktejlový nápoj vytvoříte smícháním jednoho podílu šampaňského (či jiného sektu) a jednoho podílu důkladně vychlazeného pomerančového džusu. Tradičně se servíruje ve sklenici určené pro šampaňské k pokrmům označovaným jako brunch. Podobný koktejl je Buck´s Fizz, ve kterém se mísí dva podíly šampaňského a jeden pomerančového džusu.
zdroj: Wikipedia
Jednodušší už to být nemůže. Tohle ovocité svěží Frizzante stačí přelít přes dostatečné množství ledových kostech. Jemné perlení znásobuje osvěžující efekt. Pro intenzivnější chuť můžete přidat drobné červené bobulové ovoce dle vlastní chuti.
zdroj: Vinotrh.cz
Receptů na drink Sangria existuje bezpočet. Nám se líbí tento:
Cukr a vodu svaříme, do úplného rozpuštění cukru. Víno nalijeme do většího džbánu. Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína. Broskve oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do vína. Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku. Přilijeme cukrový rozvar, promícháme a necháme 2 hodiny stát při pokojové teplotě. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu. Servírujeme do sklenic s ledem.
Zdroj: Toprecepty.cz
Zjednodušenou verzi Sangria receptu najdete v našem blog-postu Jedno Kokoloko, prosím! |