Pravidlo, že kouzlo spočívá v lidech, platí i tady. NaVajn založili v roce 2015 tito dva pánové:
-
František Nahodil – charismatický sommeliér s podnikavých duchem
-
Martin Vajčner – sommeliér a specialista pro révu vinnou ze známé vinařské rodiny
Prohlídky města s degustací vín začínající zpravidla v centru vín VOC Znojmo, Vlkově věži, jsou stěžejní činností agentury NaVajn. K servisu agentury dál patří zařízení degustace až u vás doma, výběr vín vhodných k archivaci, snoubení vín a pokrmů či tvorba vinných lístků.
Více se o NaVajn dozvíte na www.navajn.cz, tel.č.: 602 743 301
V roce 2016 pořádá NaVajn tyto prohlídky Znojma s řízenou degustací vín:
-
1) Velikonoční degustace 25. 3. 2016, pátek
-
2) Prvomájová romantická prohlídka města s degustací vín 1. 5. 2016, neděle,
-
3) Prohlídka města s degustací vín VOC Znojmo 7. 5. 2016, sobota
-
4) Prohlídka Znojma se Znovínským vínem 11. 6. 2016, sobota
-
5) Výročí NaVajn – oslava jednoho roku – prohlídka města s degustací sektů 18. 6. 2016, sobota
-
6) Prohlídka Znojma se Znovínským vínem 9. 7. 2016, sobota
-
7) Řízená degustace pod širým nebem při svíčkách s hudebním doprovodem Červenec 2016
-
8) Romantické Znojmo – prohlídka města s degustací sladkých a růžových vín 12. 8. 2016
-
9) Prohlídka Znojma se Znovínským vínem 20. 8. 2016, sobota
-
10) V harmonii s přírodou – ochutnávka přírodních a oranžových vín 28. 10. 2016, pátek,
-
11) Svatomartinský průvod městem s ochutnávkou vín 11. 11. 2016, pátek
-
12) Řízená degustace Svatomartinských a mladých vín ve Vlkově věži 19. 11. 2016, sobota
-
13) Mikulášská prohlídka města s degustací vín 3. 12. 2016, sobota
|
První rok úspěšného fungování oslavil NAVAJN v sobotu 18.6.2016 jubilejní
prohlídkou města Znojma v doprovodu herce a režiséra Jakuba Koháka.
Součástí večera bylo představení originálního autorského míchaného
nápoje, který Jakub Kohák slavnostně pokřtil jménem Letní Zlatan.
Jedná se o lehký příjemně aromatick ý drink, ovocnější dlouhé dochutě,
mírně nasládlý, reprezentující Znojemsko a sekty vyrobené tradiční
metodou ze Znojemské vinařské podoblasti.
Příprava: Do vysoké sklenice na sekty dávkujeme v pořadí okurkový
sirup, brusinkový džus, a nakonec sekt brut.
Perlení sektu ve sklenici promíchá suroviny a vytvoří výraznou pěnu.
Sklenici ozdobíme plátkem okurku.
|