Obsah balení
Svěží, lehké a kořenité víno s jiskrnou, zelenkavě zlatavou barvou se vyznačuje příjemnou vůní po muškátovém oříšku a sušených rozinkách s jemnými tóny meruněk. Medové aroma proložené muškátem vycítíte i v chuti, která je příjemně sladká a kořenitá, s výraznějšími kyselinkami. Muškát moravský se dobře kombinuje s rybami a jemnými paštikami anebo s mírně sladkými dezerty neutrální chuti, ale toto zajímavé voňavé víno se díky kyselinám snese i s bílým masem upraveným s aromatickými kořenícími směsmi. K archivaci je doporučujeme na 2 - 4 roky.
detail vína
Módní, lehounké růžové víno s barvou světle meruňkových tónů je přesně takové, jaké by správné rosé mělo být – osvěžující, se slibnou škálou chutí a vůní. Díky odrůdě Zweigeltrebe se vyznačuje intenzivní vůní lesních malin a jahod, v chuti se projevuje pikantní kyselinka i příjemně nasládlá chuť rozmačkaných malin a jahod s cukrem a jogurtem. Rosé LAHOFER se díky nízkému obsahu alkoholu dá pít i v teplých letních dnech. Můžeme je nabídnout s lehkým dezertem, případně s bílým masem. Doporučujeme kombinovat s ledovou tříští a limetkou.
detail vína
Elegantní víno má velmi příjemnou, zlatavě zelenkavou barvu. Ve vůni vyniká kořenitost po tramínu a jemný muškátový oříšek po mülleru s tóny liči a fialek. Tato Pálava je v chuti plná, výrazně extraktivní, harmonická, s příjemnou kyselinkou, která vyvažuje přírodní, vyšší obsah cukru. V dochuti jsou výrazné medově citrusové a muškátové tóny, kompotované meruňky s meduňkovým nádechem. Pálava se bude dobře doplňovat s kořenitým jídlem, s bílým masem i deserty. Při podávání dodržte teplotu kolem 8ºC. Doporučená archivace je 4 - 6 let.
detail vína
Příjemně aromatické víno světle žluto-zelenkavé barvy, jehož jemně medovou až muškátovou a ovocitou vůni po broskvích provází kořenitá a svěží kyselinka s minerální dochutí a příjemným přírodním zbytkem cukru. Hrozny byly záměrně sbírány v pozdním termínu, proto je ve vůni zajímavá medovost. Vychlazené na 8 – 100C vám toto víno bude chutnat k předkrmům i nenáročným úpravám těstovin, ryb i drůbežích mas, hodí se též k obědovým zeleninovým salátům. Za optimálních podmínek je víno této odrůdy nejlepší pít mladé a svěží.
detail vína
Víno má příjemnou a svěží žlutě-zelenkavou barvu. Ve vůni se objevují medové a květinové tóny s jemným nádechem čerstvé slámy. V dochuti objevíte příjemnou medovou ovocitost, angrešt, hrozinky, jemný bílý pepř a minerálnost se šťavnatou pikantní kyselinkou. Doporučujeme podávat ke sladkovodním rybám, zeleninovým jídlům, těstovinám a tvrdým sýrům. Archivace 4 – 6 roků.
detail vína