Popis produktu
Veltlínské zelené ročníku 2019 ze sklepa naturálního vinaře Martina Vajčnera. Víno má zlato - oranžovou barvu. Dlouhodobá macerace šlapaných hroznů odrůdy Veltlínské zelené v amfoře je znát nejen ve výrazné čisté vůni, ale především ve velmi koncentrované a dlouhotrvající chuti. Chuť je příjemná, kořenito-bylinná, se silným charakterním projevem znojemského Veltlínu. Líbivá tříslovinka spolu s výraznou, minerální, lehce slanou linkou, přináší do celkového dojmu nemalou dávku energie a hravosti. Zakončení chuťově dlouhého vjemu nese odkaz na zrání ve starším francouzském dubu. Víno působí elegantně, harmonicky, a je výborně pitelné. Po celou dobu vychutnávání Vás budou překvapovat zábavné i zajímavé tóny, které dávají znát, že Veltlín ležel půl roku v amfoře a neobsahuje žádnou přidanou síru. Ve sklenici se krásně otevírá. Vhodné k archivaci. Před popíjením doporučujeme dekantovat. Vyrobeno kachetinskou metodou. Víno spontánně kvasilo a zrálo 6 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněné amfoře vyrobené z poštorenské keramické hlíny. Víno následně zrálo na hrubých kvasnicích v dubovém sudu. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.
V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou
Martin Vajčner | vinařství.
Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“