DomůNabídka vín Bílé víno Born to be orange VAJ.0014
Born to be orange
Born to be orange Born to be orange Born to be orange
~/getmetafile/7593268b-8d25-4e2d-b85f-cb1b7b6ff84a/VAJ-0014_H.aspx, 1, 1

Born to be orange

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0014  |  suché  |  moravské zemské | 2019 | 0,75 l | alk: 12 % | zbytkový cukr: 0 g/l | kyseliny: 0 g/l

Oranžové víno odrůdy Veltlínské zelené z viniční tratě Kraví hora v Konicích. Staré hlavy Veltlínu byly vysazeny v roce 1970 a jedná se o první sklizeň hroznů po 10 letech bez obdělávání a ponechání ladem. Místní vinaři nazývají tuto vinici "basa" z důvodu specifického tvaru vedení řádků, který připomíná hudební nástroj. Basa byla spolu s popíjením tohoto vína inspirací pro znojemského umělce Václava Janhubu, který k tomuto Veltlínu namaloval etiketu. Víno má výraznou vůní po černém koření a bylinkách. V chuti se naplno projevuje třetihorní podloží v okolí Národního parku Podyjí u Kraví hory. Víno je mohutné, energické, s výraznou minerální lehce slanou linkou. Dlouhou dochuť uzavírá tříslovinka spolu s tóny cedrového dřeva a kávy, které jsou odkazem na zrání vína v rakouském akátu a francouzském dubu. Hrozny byly šlapány nohama. Část rmutu ležela 10 dnů na slupkách a třapinách. Víno spontánně kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v dubových a akátových sudech. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Má výborné předpoklady k archivaci.

Objem 0,75 l
Alkohol 12 %
Zbytkový cukr
Kyseliny
ID produktu VAJ.0014
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 28/19
Vinařská oblast Konice
Viniční trať Kraví hora

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

321 Kč
Přidat do košíku
12 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x