Popis produktu
Zábavné a nenáročné naturální párty bubliny, které vybízí každým douškem k dalšímu ochutnání. Víno bylo 9 měsíců živé a zrálo si po svém v maďarském dubovém sudu. Při 7-8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Netradiční způsob výroby tohoto petnatu se projevil ve velmi zábavném, líbivém a pitelném projevu. Aroma je výrazné, čisté, s ovocnou vůní po broskvích. Víno se ve sklenici při kontaktu se vzduchem ještě více rozvoní, ke slovu se hlásí zejména sladká vanilka a jemná cejlonská skořice. Chuťový zážitek se harmonicky doplňuje s vůní, je intenzivní, dlouhý a čistý. Tóny po broskvích přecházejí do nasládlého jablečného kompotu. Stopy po ležení na hrubých kvasnicích v sudu se tentokráte projevují zejména medovo-rozinkovými tóny. Velmi jemně perlí a projev je zakončen křupavou kyselinkou. Šedý Pinot zrál po svém nejen v sudu, ale i v láhvích. Některé láhve prokvasily do sucha a některé zůstaly s trochou zbytkového cukru, všechny ovšem v projevu čisté, seriózní a výrazně pitelné.
Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.
V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou
Martin Vajčner | vinařství.
Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“