DomůNabídka vín Bílé víno DJ EGG - Šedý Pinot PÉT-NAT VAJ.0018
DJ EGG - Šedý Pinot PÉT-NAT
DJ EGG - Šedý Pinot PÉT-NAT DJ EGG - Šedý Pinot PÉT-NAT
~/getmetafile/0420c8a0-d18b-4cca-842b-523e9829d03f/VAJ-0018_H.aspx, 1, 0

DJ EGG - Šedý Pinot PÉT-NAT

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0018|   |  suché  |  moravské zemské | 2019 | 0,75 l | alk: 14 % | zbytkový cukr: 4 g/l | kyseliny: 0 g/l

Zábavné a nenáročné naturální párty bubliny, které vybízí každým douškem k dalšímu ochutnání. Víno bylo 9 měsíců živé a zrálo si po svém v maďarském dubovém sudu. Při 7-8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Netradiční způsob výroby tohoto petnatu se projevil ve velmi zábavném, líbivém a pitelném projevu. Aroma je výrazné, čisté, s ovocnou vůní po broskvích. Víno se ve sklenici při kontaktu se vzduchem ještě více rozvoní, ke slovu se hlásí zejména sladká vanilka a jemná cejlonská skořice. Chuťový zážitek se harmonicky doplňuje s vůní, je intenzivní, dlouhý a čistý. Tóny po broskvích přecházejí do nasládlého jablečného kompotu. Stopy po ležení na hrubých kvasnicích v sudu se tentokráte projevují zejména medovo-rozinkovými tóny. Velmi jemně perlí a projev je zakončen křupavou kyselinkou. Šedý Pinot zrál po svém nejen v sudu, ale i v láhvích. Některé láhve prokvasily do sucha a některé zůstaly s trochou zbytkového cukru, všechny ovšem v projevu čisté, seriózní a výrazně pitelné.

Objem 0,75 l
Alkohol 14 %
Zbytkový cukr 4 g/l
Kyseliny
ID produktu VAJ.0018
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 11/19
Vinařská oblast Oblekovice
Viniční trať Načeratický kopec

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

300 Kč
Přidat do košíku
10 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x