Popis produktu
Ochutnejte převratnou novinku z vinařství Špalek! Po vzoru vinařských kolegů z Nového Zélandu zvolili Špalkovy cestu naturálního přístupu a svůj Sauvignon z Kraví hory nechali zakvasit pouze kvasinkou z vinice a hlavně - vůbec nepřidávali síru! Sauvignon tak získal velmi naturální a strukturovaný rozměr. Prokvasil do neuvěřitelných 0,0 g cukru!! Navíc jde o čistě veganské víno. Pozor, víno je potřeba vypít do 24 hodin od jeho otevření! Víno není vhodné k archivaci.
Vinařství Špalek je rodinným vinařstvím, které od roku 1970 vede František Špalek, syn Josefa Špalka, který do Nového Šaldorfa přišel v roce 1945 z Valašska.
Skutečný rozvoj zažilo vinařství až po roce 1989, kdy stát konečně povolil soukromě podnikat. Kromě manželky Marty jsou výraznými posilami rodinného vinařství také synové Petr Ilgner a Marek Špalek. Oba dva vinařství vystudovali a mají za sebou bohaté zahraniční zkušenosti.
Vinařství Špalek patří posledních dvacet let mezi stálice na tuzemské vinařské scéně. Toto rodinné vinařství je známo především díky výrobě nejrůznějších specialit: Šaler (likérové víno), Sur lie (víno na kvasnicích), Edelspitz (víno vyrobené technologií 19. století), Barrique (víno zrající v dubových sudech) a Gryllus (rodinná značka pro prestižní cuvée).