Popis produktu
Víno má lehce zlatavou barvu. Ve vůni i v chuti nese výrazný odkaz terroir Načeratického kopce. Vůně je plná lučního kvítí, lehce kouřová, s velmi líbivými tóny ovocných plodů, zejména broskví. V chuti je ryzlink mohutný, svěží, znovu s příjemnými broskvovými tóny, s medovým až hrozinkovým zakončením. Minerlita až slanost doprovází celý chuťový projev tohoto vína.
Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec ve Znojmě - podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 3 dny na slupkách a třapinách. Víno následně kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v dubových a akátových sudech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není filtrováno. Víno obsahuje minimální množství síry a má dobré předpoklady k archivaci.
Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.
V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou
Martin Vajčner | vinařství.
Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“