DomůNabídka vín Bílé víno Ryzlink rýnský VAJ.0004
Ryzlink rýnský
Ryzlink rýnský
~/getmetafile/6df8984d-a86e-4f76-99db-f2b0641b86be/photo.aspx, 0, 0

Ryzlink rýnský

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0004  |  suché  |  moravské zemské | 2018 | 0,75 l | alk: 11,5 % | zbytkový cukr: 0,5 g/l | kyseliny: 6,2 g/l

Víno má lehce zlatavou barvu. Ve vůni i v chuti nese výrazný odkaz terroir Načeratického kopce. Vůně je plná lučního kvítí, lehce kouřová, s velmi líbivými tóny ovocných plodů, zejména broskví. V chuti je ryzlink mohutný, svěží, znovu s příjemnými broskvovými tóny, s medovým až hrozinkovým zakončením. Minerlita až slanost doprovází celý chuťový projev tohoto vína. Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec ve Znojmě - podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 3 dny na slupkách a třapinách. Víno následně kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v dubových a akátových sudech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není filtrováno. Víno obsahuje minimální množství síry a má dobré předpoklady k archivaci.

Objem 0,75 l
Alkohol 11,5 %
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Kyseliny 6,2 g/l
ID produktu VAJ.0004
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 8/18
Vinařská oblast Oblekovice
Viniční trať Načeratický kopec

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

250 Kč
Přidat do košíku
10 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x