DomůNabídka vín Bílé víno Ryzlink vlašský VAJ.0006
Ryzlink vlašský
Ryzlink vlašský Ryzlink vlašský
~/getmetafile/a82864d9-df6b-4d8d-af4d-48b8a2bdead9/photo.aspx, 1, 0

Ryzlink vlašský

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0006  |  suché  |  moravské zemské | 2018 | 0,75 l | alk: 13,9 % | zbytkový cukr: 2 g/l | kyseliny: 5,9 g/l

Očekávejte velmi kultivovaný a ušlechtilý projev prvohorního podloží v Popicích u Znojma. Jedná se o výrazně strukturované minerální víno, které zrálo jeden rok v moravském dubovém soudku na hrubých kvasnicích. Ve vůni se prolínají květové tóny s vanilkou, v pozadí se mírně prosazuje divokost až živočišnost. Chuťový projev je velmi podobný a koresponduje s vůní. Vyzrálé hrozny a malé výnosy zavdaly tomuto vínu vyšší alkohol a svěží kyselinku, celé vše dohromady působí velmi harmonicky, s hladkým až smetanovým zakončením. Neočekávejte žádný punk, ale pana elegána, který svou strukturou a čistotou vyzývá k dalšímu a dalšímu zkoumání. Zraje pod korunkovým uzávěrem a některé láhve mohou jemně perlit. Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Pod lesem v Popicích - podoblast Znojemská. Víno kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v sudech z moravského dubu. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Víno obsahuje minimální množství síry (do 30 mg/l celkové síry) a má dobré předpoklady k archivaci. Víno v lahvi pod korunkovým uzávěrem.

Objem 0,75 l
Alkohol 13,9 %
Zbytkový cukr 2 g/l
Kyseliny 5,9 g/l
ID produktu VAJ.0006
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 5/18
Vinařská oblast Popice
Viniční trať

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

250 Kč
vyprodáno


x