DomůNabídka vín Bílé víno Veltlínské zelené VAJ.0002
Veltlínské zelené
Veltlínské zelené
~/getmetafile/2ee56e1c-ea40-4db2-bf06-932217cd0d35/photo.aspx, 0, 0

Veltlínské zelené

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0002  |  suché  |  moravské zemské | 2018 | 0,75 l | alk: 12,2 % | zbytkový cukr: 2,4 g/l | kyseliny: 6,1 g/l

Typický projev specifického podloží popických vinic, které leží v těsné blízkosti Národního parku Podyjí, tvoří základ vůně i chutě tohoto Veltlínu. Minerální až lehce živočišný charakter vína je umocněn zráním na hrubých kvasnicích v dubovém sudu. Ve velmi vyváženém a harmonickém projevu hledejte zemité i přírodní tóny, které Vás přenesou zpět k původu hroznů tohoto vína - do čisté neposkvrněné přírody, kde osvěžující lesní vůně střídají závany pryskyřice a opadaného jehličí. To celé vše dohromady tvoří velmi líbivé a pitelné víno. Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Pod lesem v Popicích - podoblast Znojemská. Víno kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích v dubových sudech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není filtrováno. Bez přídavku síry.

Objem 0,75 l
Alkohol 12,2 %
Zbytkový cukr 2,4 g/l
Kyseliny 6,1 g/l
ID produktu VAJ.0002
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ne
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 4/18
Vinařská oblast Popice
Viniční trať

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

250 Kč
vyprodáno


x