Popis produktu
Zábavné, ale také ušlechtilé a elegantní naturální bubliny, tzv. pét-nat ze sklepa Martina Vajčnera . Příjemně perlí a zraje v láhvích na jemných kvasnicích. Vyrobeno z hroznů odrůd Ryzlink rýnský (75%) a Ryzlink vlašský (25%). Ve vůni i v chuti se naplno projevuje typický projev Ryzlinku rýnského ze Znojma. Aroma je bohaté, čisté, s vůní po rozinkách a medu. Chuť je na jazyku dlouhá, minerálně-ovocná, se svěžím šťavnatým zakončením. Vše v kontrastu se zábavným a divokým projevem 2 dny macerovaného Ryzlink vlašského. Nesířené bubliny si žijí v láhvích svým životem a mineralita až slanost, pramenící z granitového podloží, je při popíjení výborně čitelná. Pet-nat po chvíli ve sklenici zjemní intenzitu perlení a rozehraje koncert vůní a chutí - díky nízké sklizni je projev velmi koncentrovaný, s převládajícími slaně-karamelovými tóny. Obě odrůdy společně vytvořily charakterní víno, ke kterému se budete chtít vracet. Autorem obrazu k tomuto vínu je Lucie Kyntlová.
Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích - podoblast Znojemská. Víno spontánně kvasilo v nerezové nádobě. Část rmutu ležela 2 dny na slupkách a třapinách. Při 4-5 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích do sucha. Po měsíci ležení byly z každé láhve ručně odstřeleny nejhrubší kvasnice. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Jemně perlí a působí tak velmi svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter.
Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.
V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou
Martin Vajčner | vinařství.
Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“