DomůNabídka vín Bílé víno Wild yeast VAJ.0023
Wild yeast
Wild yeast Wild yeast
~/getmetafile/f0dab980-cf72-4201-9107-1296b927f91e/VAJ-0023_H.aspx, 1, 0

Wild yeast

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0023|   |  suché  |  moravské zemské | 2020 | 0,75 l | alk: 12 % | zbytkový cukr: 0,5 g/l | kyseliny: 0 g/l

Zábavné, ale také ušlechtilé a elegantní naturální bubliny, tzv. pét-nat ze sklepa Martina Vajčnera . Příjemně perlí a zraje v láhvích na jemných kvasnicích. Vyrobeno z hroznů odrůd Ryzlink rýnský (75%) a Ryzlink vlašský (25%). Ve vůni i v chuti se naplno projevuje typický projev Ryzlinku rýnského ze Znojma. Aroma je bohaté, čisté, s vůní po rozinkách a medu. Chuť je na jazyku dlouhá, minerálně-ovocná, se svěžím šťavnatým zakončením. Vše v kontrastu se zábavným a divokým projevem 2 dny macerovaného Ryzlink vlašského. Nesířené bubliny si žijí v láhvích svým životem a mineralita až slanost, pramenící z granitového podloží, je při popíjení výborně čitelná. Pet-nat po chvíli ve sklenici zjemní intenzitu perlení a rozehraje koncert vůní a chutí - díky nízké sklizni je projev velmi koncentrovaný, s převládajícími slaně-karamelovými tóny. Obě odrůdy společně vytvořily charakterní víno, ke kterému se budete chtít vracet. Autorem obrazu k tomuto vínu je Lucie Kyntlová. Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích - podoblast Znojemská. Víno spontánně kvasilo v nerezové nádobě. Část rmutu ležela 2 dny na slupkách a třapinách. Při 4-5 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích do sucha. Po měsíci ležení byly z každé láhve ručně odstřeleny nejhrubší kvasnice. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Jemně perlí a působí tak velmi svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter.

Objem 0,75 l
Alkohol 12 %
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Kyseliny
ID produktu VAJ.0023
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ne
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 22/20
Vinařská oblast Oblekovice
Viniční trať Načeratický kopec

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

267 Kč
Přidat do košíku
10 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x