DomůNabídka vín Bílé víno Wild yeast VAJ.0023
Wild yeast
Wild yeast Wild yeast
~/getmetafile/f0dab980-cf72-4201-9107-1296b927f91e/VAJ-0023_H.aspx, 1, 0

Wild yeast

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0023|   |  suché  |  moravské zemské | 2020 | 0,75 l | alk: 12 % | zbytkový cukr: 0,5 g/l | kyseliny: 0 g/l

Zábavné, ale také ušlechtilé a elegantní naturální bubliny, tzv. pét-nat ze sklepa Martina Vajčnera . Příjemně perlí a zraje v láhvích na jemných kvasnicích. Vyrobeno z hroznů odrůd Ryzlink rýnský (75%) a Ryzlink vlašský (25%). Ve vůni i v chuti se naplno projevuje typický projev Ryzlinku rýnského ze Znojma. Aroma je bohaté, čisté, s vůní po rozinkách a medu. Chuť je na jazyku dlouhá, minerálně-ovocná, se svěžím šťavnatým zakončením. Vše v kontrastu se zábavným a divokým projevem 2 dny macerovaného Ryzlink vlašského. Nesířené bubliny si žijí v láhvích svým životem a mineralita až slanost, pramenící z granitového podloží, je při popíjení výborně čitelná. Pet-nat po chvíli ve sklenici zjemní intenzitu perlení a rozehraje koncert vůní a chutí - díky nízké sklizni je projev velmi koncentrovaný, s převládajícími slaně-karamelovými tóny. Obě odrůdy společně vytvořily charakterní víno, ke kterému se budete chtít vracet. Autorem obrazu k tomuto vínu je Lucie Kyntlová. Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích - podoblast Znojemská. Víno spontánně kvasilo v nerezové nádobě. Část rmutu ležela 2 dny na slupkách a třapinách. Při 4-5 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích do sucha. Po měsíci ležení byly z každé láhve ručně odstřeleny nejhrubší kvasnice. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Jemně perlí a působí tak velmi svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter.

Objem 0,75 l
Alkohol 12 %
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Kyseliny
ID produktu VAJ.0023
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ne
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 22/20
Vinařská oblast Oblekovice
Viniční trať Načeratický kopec

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

267 Kč
vyprodáno


x
Vinotrh

POTVRZENÍ VĚKU

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.
Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.
ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.