Popis produktu
Přírodní šumivé víno typu pét-nat ze sklepa mladého vinaře Martina Vajčnera je oslavou ženské křehkosti a síly vína. Víno je vyrobeno z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec ve Znojmě - podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a ležely 3 hodiny na slupkách a třapinách. Víno spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 4-5 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích do sucha. Hluboce kořenící staré hlavy Frankovky dodaly vínu specifický charakter. Víno je příjemně minerální a křemenné písky s žulou jsou v dochuti dobře čitelné. Víno zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích a lehce perlí. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější a krémovější charakter. Milé dámy, nechte se hýčkat unikátním vínem i slovy vinaře: "Západ slunce, natrhané luční květiny, vůně sladkých zralých malin a ostružin. Každým douškem Vám tento lehký a svůdný pet-nat bude připomínat prázdninové výlety, kdy jste se cítily šťastné, bezstarostné a plné lásky. Užívejte kdykoliv a všemi smysly..."
Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.
V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou
Martin Vajčner | vinařství.
Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“