Ladíme nový e-shop, děkujeme za trpělivost! Objednávat můžete!

Růžové víno

Červená vína: Svatovavřinecké, Frankovka, Zweigeltrebe, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon. Modré odrůdy, ze kterých na Moravě čím dál častěji vzniká populární a stále módnější víno růžové. Tajemství jeho barvy není ukryto ve smíchání vín červených a bílých, jak se stále ještě značná část veřejnosti domnívá, ale v technologii jeho výroby. 

Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem
Frankovka rosé  VS Lechovice
120 Kč

2021 | moravské zemské | polosladké

VSL.0113
Pinot Rosé 2021  VINO HORT
284 Kč

2021 | pozdní sběr | suché

HOR.0101
Cabernet Sauvignon rosé  Znovín Znojmo
V Enotéce
120 Kč

2021 | jakostní | polosuché

ZNO.0365
Cabernet Sauvignon rosé  Memento
V Enotéce V Enotéce 63.
170 Kč

2021 | pozdní sběr | polosladké

VIZ.0026
Zweigeltrebe rosé  VS Lechovice
120 Kč

2021 | moravské zemské | polosladké

VSL.0107
Merlot rosé  REGINA COELI
182 Kč

2021 | pozdní sběr | polosuché

TAO.0126
Rulandské modré - klaret  Víno Plaček
160 Kč

2021 | pozdní sběr | polosuché

PLA.0101
Zweigeltrebe rosé - Babičák 2021 p.s.  HANZEL
180 Kč

2021 | pozdní sběr | polosuché

HAN.0218
Roséčko - Zweigeltrebe  Piálek & Jäger
180 Kč

2021 | kabinetní | polosuché

PAJ.0113
Pinot Noir rosé - Pozdravy z NP Podyjí  THAYA
185 Kč

2021 | pozdní sběr | suché

KOR.0143
Zweigeltrebe rosé  ŠPALEK
180 Kč

2021 | kabinetní | polosuché

SPA.0135

Zatímco červená vína nechávají vinaři několik dní ležet na rmutu (tedy pomletých slupkách, ze kterých pak víno získává svou typickou barvu), růžová vína se po pomletí hroznů lisují do několika málo hodin (zpravidla 4 až 6 hodin). Není ale výjimkou, že se surovina lisuje prakticky okamžitě po pomletí. Takový postup pak růžovému vínu dodává podobné vlastnosti, jako vínu bílému. Tedy svěžest, ovocnost a lehkost. 

Charakteristika růžového vína

Růžová vína se mohou chlubit celou škálou barev. Rosé dokáže předvést sladce malinové tóny, jemně lososovou barvu i tmavě pomerančové až temně cibulové tóny. Záleží samozřejmě na zvolené odrůdě a technologii zpracování. Růžová vína jsou vhodná pro rychlou konzumaci. Obecně platí, že rosé je nejlepší vždy a aktuálním ročníku. Existují samozřejmě zajímavé výjimky.

Konzumace růžového vína

Růžové víno doporučujeme pít vychlazené na 7 až 12 stupňů Celsia, v parných letních dnech se nespletete ani s kostkou ledu nebo ledovou tříští, nakrájenou jahodou či malinami.  Díky dostatku kyselinek má růžové víno plnou chuť a je výborné ke spoustě pokrmů, například k salátům, grilovanému masu, těstovinám nebo polotvrdým sýrům. 

nejkomplexnější nabídka vín ze Znojemské vinařské podoblasti
Nejkomplexnější nabídka vín
ze Znojemské vinařské podoblasti
95% vína máme skladem
95% vína máme skladem
nákup už od jedné lahve
více než 800 vín z více než 30 vinařství
Více než 800 vín
z více než 30 vinařství
rychlé a bezpečné dodání
Rychlé a bezpečné dodání
přímo na vaši adresu