Obsah balení
Aromatický, nádherně vyzrálý tramín s příjemnou kyselinkou jsme pro nazrávání v sudech vybrali z toho důvodu, že u něj intenzivnější buketní tóny dřeva nezakryjí, ale naopak zvýrazní typickou odrůdovou chuť a vůni. Moravský dub, ve kterém tramín nazrával 10 měsíců, dodal vínu nádherně zlatou barvu a vůni doplnil o tóny vanilky a jemného kouře.V chuti vanilka přechází do výrazné kořenitosti, přičemž v dlouhé dochuti zůstává zachována typická tramínová odrůdovost.
detail vína
Šest set litrů velké sudy z akátu ze Znojemska, ve kterých Tramín červený nazrával deset měsíců, dodaly tomuto vínu intenzivní žlutou barvu.Ve vůni dominuje aroma akátového medu, medově-akátové tóny pak přecházejí i do samotné chutě vína.Středně vypálené akátové dřevo zvýraznilo typickou odrůdovost tramínu, na rozdíl od sudů dubových nejsou v tomto případě tóny dřeva tolik intenzivní.
detail vína
Na rozdíl od vyzrání v sudech je Tramín červený z nerezového tanku tradičně ovocný, s vůní po čajové růži, liči a zázvoru. Světle zelenkavá barva po žlutém melounu je v chutí podtržena jemnými medovými tóny. V elegantním, příjemně nazrálém víně ucítíte svěží kyselinku, harmonii podtrhuje přírodní zbytkový cukr. Tento tramín se dobře shodne s pikantní paštikou, husími nebo kachními játry, thajskou kuchyní či sýry s modrou plísní.
detail vína
Víno ve čtvté lahvi série řady DNA HANZEL je ideálním cuvée tramínů zrajících deset měsíců v dubových a akátových sudech a v nerezových tancích.Sklepmistr Vinařství HANZEL zvolil kombinaci dva díly ze sudu dubového, dva díly ze sudu akátového a jeden díl z nerezového tanku.Výsledná vyvážená kompozice promítá do konečné chutě i vůně tóny vanilky, jemného kouře, ale také typicky tramínové čajové růže, liči a zázvoru.
detail vína