DomůNabídka vín Červené víno Frankovka VAJ.0003
Frankovka
Frankovka Frankovka
~/getmetafile/66fe1367-d428-4302-a042-d1dbf0d802fc/photo.aspx, 1, 0

Frankovka

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0003  |  suché  |  moravské zemské | 2018 | 0,75 l | alk: 11,5 % | zbytkový cukr: 1,4 g/l | kyseliny: 6,3 g/l

Víno má tmavě červenou barvu. Aroma evokuje sušené švestky, tabák a koření. Chuť je výrazná, silně minerální, kořenitá do pepře. Celý chuťový projev je zakončen velmi příjemnou výraznou tříslovinou. Vhodné k archivaci. Vyrobeno kachetinskou metodou z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec ve Znojmě - podoblast Znojemská. Hrozny šlapány nohama. Víno kvasilo a zrálo 3 měsíce společně se slupkami a třapinami v hliněné kvevri nádobě zakopané pod zemí v pískovcovém sklepě v Oblekovicích. Pro maximální projev terroir Znojemské vinařské podoblasti byla kvevri nádoba o objemu 250 litrů vyrobena pouze z místních surovin z okolí Znojma. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není filtrováno. Bez přídavku síry.

Objem 0,75 l
Alkohol 11,5 %
Zbytkový cukr 1,4 g/l
Kyseliny 6,3 g/l
ID produktu VAJ.0003
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 9/18
Vinařská oblast Načeratice
Viniční trať Načeratický kopec

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

300 Kč
vyprodáno


x