Popis produktu
Červené cuvée prestižní rodinné značky GRYLLUS ze šaldorfského vinařství ŠPALEK. V ročníku 2016 přichází na trh pod novou etiketou. Jde o víno vyrobené v bio režimu, jehož technologie výroby vyhovuje pravidlům veganských potravin, a proto může být označeno také jako veganské víno. Cuvée odrůd Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe a Svatovavřinecké. Víno tmavě červené až rubínové barvy. Vůně přezrálých borůvek a černých třešní s lehkým dotekem dubového dřeva. Chuť mohutně, plná sladkých taninů a tónů přezrálých hroznů.
Vinařství Špalek je rodinným vinařstvím, které od roku 1970 vede František Špalek, syn Josefa Špalka, který do Nového Šaldorfa přišel v roce 1945 z Valašska.
Skutečný rozvoj zažilo vinařství až po roce 1989, kdy stát konečně povolil soukromě podnikat. Kromě manželky Marty jsou výraznými posilami rodinného vinařství také synové Petr Ilgner a Marek Špalek. Oba dva vinařství vystudovali a mají za sebou bohaté zahraniční zkušenosti.
Vinařství Špalek patří posledních dvacet let mezi stálice na tuzemské vinařské scéně. Toto rodinné vinařství je známo především díky výrobě nejrůznějších specialit: Šaler (likérové víno), Sur lie (víno na kvasnicích), Edelspitz (víno vyrobené technologií 19. století), Barrique (víno zrající v dubových sudech) a Gryllus (rodinná značka pro prestižní cuvée).