DomůNabídka vín Červené víno Rande s paní Frankovkou | kvevri VAJ.0020
Rande s paní Frankovkou | kvevri
Rande s paní Frankovkou | kvevri Rande s paní Frankovkou | kvevri
~/getmetafile/92a4876a-93f8-4a25-8b41-8d3c881180e9/VAJ-0020_H_upr.aspx, 1, 0

Rande s paní Frankovkou | kvevri

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0020|   |   |  moravské zemské | 2019 | 0,75 l | alk: 12,5 % | zbytkový cukr: 1 g/l | kyseliny: 0 g/l

Naturální kvevri Frankovka mladého vinaře Martina Vajčnera. Vyrobeno kachetinskou metodou z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích - podoblast Znojemská. Hrozny šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo a zrálo 6 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněných kvevri nádobách zakopaných pod zemí. Pro maximální projev terroir Znojemské vinařské podoblasti byly kvevri nádoby vyrobeny pouze z místních surovin z okolí Znojma. Víno následně zrálo na hrubých kvasnicích ve starších dubových sudech z Francie. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Obsahuje velmi malé množství síry (do 30 mg/l celkové síry). Víno má výborné předpoklady k archivaci. Na etiketě je použito dílo od znojemské malířky Terezy Liškové. Doporučujeme dekantovat!

Objem 0,75 l
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 1 g/l
Kyseliny
ID produktu VAJ.0020
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 14/19
Vinařská oblast Oblekovice
Viniční trať Načeratický kopec

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

375 Kč
Přidat do košíku
15 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x