
Nejkomplexnější nabídka vín
ze Znojemské vinařské podoblasti

95% vína máme skladem
nákup už od jedné lahve

Více než 800 vín
z více než 30 vinařství

Rychlé a bezpečné dodání
přímo na vaši adresu
Naturální víno vyrobil Martin Vajčner metodou semikarbonické macerace, kterou na svých etiketách označuje zkratkou SCBQ (Macération semi-carbonique). Macerace probíhá v kádích nebo amforách o velikosti 500 - 1000 litrů. Jedná se o kvašení celých hroznů bílých i modrých odrůd. Hrozny jsou plněny po vrchní okraj do nádob. Následně jsou nádoby bezpečně uzavřeny víkem, aby se do nádob nedostal v průběhu kvašení kyslík. Gravitací pomačkané hrozny na spodu nádoby uvolní mošt, který začne spontánně kvasit a tím postupně v nádobách vzniká atmosféra oxidu uhličitého. V nádobách stoupá teplota a mošt začne kvasit uvnitř celých bobulí. Celý proces trvá většinou 8 - 10 dnů. Vznikají tak svěží, zábavná a výrazně aromatická vína. Zde jde o cuvée odrůd Zweigeltrebe a Modrý Pinot.Semikarbonická macerace neporušených celých hroznů probíhala 10 dnů ve dřevěných kádích. Dokvášelo ve francouzských dubových sudech. Není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Etiketu k vínu vytvořil Dante Minutello @danteminutello.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Druh vína: | červené víno |
Odrůda: | Cuvée |
Ročník: | 2022 |
Jakost: | moravské zemské |
Šarže: | SCBQ/22 |
Vinařská oblast: | - |
Obsahuje oxid siřičitý: | Ne |
Objem: | 0,75 l |
Položka byla vyprodána… |
Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN. V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.