SCBQ 2022

SCBQ 2022

Martin Vajčner | vinařství
VAJ.0053  |   |  moravské zemské | 2022
Cena za kus
363 Kč
Počet kusů
Přidat do košíku
Okurky za nákup
15 okurek
poslední láhve

Popis produktu

Naturální víno vyrobil Martin Vajčner metodou semikarbonické macerace, kterou na svých etiketách označuje zkratkou SCBQ (Macération semi-carbonique). Macerace probíhá v kádích nebo amforách o velikosti 500 - 1000 litrů. Jedná se o kvašení celých hroznů bílých i modrých odrůd. Hrozny jsou plněny po vrchní okraj do nádob. Následně jsou nádoby bezpečně uzavřeny víkem, aby se do nádob nedostal v průběhu kvašení kyslík. Gravitací pomačkané hrozny na spodu nádoby uvolní mošt, který začne spontánně kvasit a tím postupně v nádobách vzniká atmosféra oxidu uhličitého. V nádobách stoupá teplota a mošt začne kvasit uvnitř celých bobulí. Celý proces trvá většinou 8 - 10 dnů. Vznikají tak svěží, zábavná a výrazně aromatická vína. Zde jde o cuvée odrůd Zweigeltrebe a Modrý Pinot.Semikarbonická macerace neporušených celých hroznů probíhala 10 dnů ve dřevěných kádích. Dokvášelo ve francouzských dubových sudech. Není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Etiketu k vínu vytvořil Dante Minutello @danteminutello.

Martin Vajčner | vinařství

Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


 

Analytika

Objem
0,75 l
Alkohol
Zbytkový cukr
Kyseliny
ID produktu
VAJ.0053
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý
Ne
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže
Vinařská oblast
Viniční trať
Vinotrh

POTVRZENÍ VĚKU

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.
Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.
ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.